Nit de llegendes
El Castell de Montbui va acollir dissabte la representació de les llegendes d'aquest indret
El Castell de Montbui va acollir, dissabte, la segona representació de les llegendes d’aquest indret. És un espectacle que recull l’imaginari col•lectiu de Bigues i Riells a través d’una obra de teatre que presenta diferents llegendes vinculades al municipi. La llegenda de Guifré el Pilós i l’escut de les quatre barres, la de la Guisla de Montcada i les 800 dones de l’harem de Mussa, la llegenda del Moro Mussa o també la de la Dona d’Aigua són algunes de les històries que teixeixen la representació, protagonitzada per membres de l’associació Fem BiR i dels col·lectius de Timbalers, de Grallers, de Dansa del Ventre i d’altres veïns del municipi a títol individual.
L’obra de teatre, dirigida per Martí Torras, es desenvolupa des del present: un grup d’escoltes del Cau puja al Castell de Montbui per passar la nit, però el monitor s’ha perdut i els nens no el troben. A mesura que avança la nit, els joves es deixen endur per les ganes i la il·lusió de conèixer l’entorn. En aquest sentit, les llegendes van apareixent a través d’aquest fil conductor, que permet que els joves escoltes es vagin trobant personatges històrics i llegendaris com si fossin espectres del passat que els transporten a una altra època.
Com a novetat, aquest any l’escenografia de l’obra va comptar amb els nous capgrossos de Bigues i Riells, inaugurats durant les festes majors i elaborats al taller de construcció de capgrossos que va dirigir Glòria Morató. Es tracta del Moro Mussa i la Dona d’Aigua, un dels personatges principals de les llegendes. També es van notar les millores de senyalització i il·luminació als accessos del castell, que és un Bé Cultural d’Interès Nacional. De fet, en els darrers mesos, l’Ajuntament ha condicionat l’entorn del Castell de Montbui, una actuació que feia més de 20 anys que no es feia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada